Ontwerp en realisatie

Elektrische voortstuwing

Elektrische voortstuwing is de toekomst die al is begonnen. Vooralsnog dieselelektrisch, maar door nu te focussen op het einde van de aandrijflijn is het voor ondernemers interessant om op de toekomst voorbereid te zijn. Wij bieden ondersteuning voor iedereen die met deze materie bezig is. Meer weten? Neem contact met ons op.

Elektrische voortstuwing in de binnenvaart, waterbouw en baggerindustrie is een actueel item. Snijder Scheepselektro is ervan overtuigd dat alle schepen elektrisch worden. Vanaf 2030 moet alles wat gebouwd wordt sowieso emissievrij zijn.

Vandaar dat we ons richten op het einde van de aandrijflijn. Van de schakelkast tot en met de elektromotor op de schroefas of voor de keerkoppeling. Vooralsnog gaat het om elektrische voortstuwing met behulp van generatoren op diesel of LNG. Bij andere energiebronnen in de toekomst, waterstof, stroom vanuit zonne- of windenergie, kan het einde van de aandrijflijn volledig gehandhaafd blijven. Dat is pas investeren in de toekomst

Engineering

Wij beschikken over een eigen engineering afdeling waar onze elektrische installaties ontworpen worden:

– Elektrotechnische tekeningen
– Bedienpanelen
– PLC besturing software
– Touchscreen besturing en visualisatie

Panelenbouw

Op basis van eigen engineering en/of aangeleverde ontwerpen vervaardigen wij panelen voor de maritieme sector, die voldoen aan strenge normen en actuele regelgeving. Geheel volgens de wensen van de klant. bedienpanelen zijn een belangrijke schakel. Daarom moet een paneel feilloos werken, een groot bedieningsgemak hebben en ook ergonomisch voldoen aan de hoogste eisen.

Onze gespecialiseerde paneelbouwers zorgen ervoor dat alle schakelpanelen met uiterste precisie worden gebouwd en naar behoren werken. Hiermee worden storingen in het proces voorkomen en een zo hoog mogelijk rendement behaald. En mocht er toch onverhoopt een storing voorkomen? Onze maritieme specialisten staan dag en nacht voor u paraat.

Projecten

Bekijk een greep uit onze gerealiseerde projecten en verbouwingen

Paul

Paul

Dit schip hebben we in 2019 opgeleverd in samenwerking met TB shipyards uit Kampen. We hebben hier de gehele elektrische installatie aangelegd. Dit schip is uitgerust met touchscreen bediening in het stuurhuis en ook in de machinekamer.

Ibis 6

Ibis 6

Dit schip hebben we in 2019 opgeleverd in samenwerking met scheepswerf Poppen uit Zwartsluis. We hebben hier de gehele elektrische installatie aangelegd. Dit schip is uitgerust met touchscreen bediening in het stuurhuis en ook in de machinekamer. Ook hebben we hier een satelliet volgsysteem, navigatieapparatuur en camerasysteem geleverd en geplaatst.

Connie

Connie

In 2019 hebben we aan boord van motorschip “Connie” in samenwerking met scheepsbetimmeringsbedrijf Admiraal BV uit Hasselt een geheel nieuwe lessenaar gerealiseerd met daarin:

Vlieland

Vlieland

In 2018 hebben we aan boord van motorschip “Vlieland” in samenwerking met scheepswerf Poppen uit Zwartsluis en scheepsbetimmeringsbedrijf Admiraal BV uit Hasselt een geheel nieuw stuurhuis met lessenaar gerealiseerd met daarin:

WR-50

WR-50

Deze kotter hebben we in 2018 opgeleverd in samenwerking met Heijsman Scheepsbouw en Reparatie uit Stavoren. We hebben hier de gehele elektrische installatie aangelegd. Dit schip is uitgerust met touchscreen bediening in het stuurhuis en ook in de machinekamer. Ook hebben we hier een satelliet volgsysteem en camerasysteem geleverd en geplaatst.

Variatie

Variatie

Dit schip hebben we in 2018 opgeleverd in samenwerking met scheepswerf Poppen uit Zwartsluis. We hebben hier de gehele elektrische installatie aangelegd. Dit schip is uitgerust met touchscreen bediening in het stuurhuis en ook in de machinekamer. Ook hebben we hier een satelliet volgsysteem, navigatieapparatuur en camerasysteem geleverd en geplaatst. Tevens hebben we het sygo beladingsmeting en vloerverwarming geleverd.

Neem contact op

Kom in contact met Snijder Scheepselektro en bespreek uw wensen direct met ons. Voor we u een gedetailleerde offerte bezorgen, horen we graag meer over uw plannen. Bel direct +31 6 5329 1879 of stuur ons een e-mail via info@snijderscheepselektro.com.